Log in

Vi ste gost, uzmite svoje Članstvo 2018

Zašto je dobro upisati dijete na sport

Razlozi zbog kojih je dobro upisati dijete na sportske aktivnosti, neovisno o vrsti sporta:

- Odvajanje
Kod pripreme za sportsku aktivnost, u svlačionici, a zatim u dvorani ili na terenu, dijete se uči samostalnosti i odvajanju od roditelja ili odgajatelja. Mogućnost privikavanja na nove situacije je vrlo važan dio odgoja predškolske djece.

Dug put do uspjeha

Ulaganja su velika ali Mario Ančić je od turnira i sponzora zaradio čak 11 milijuna dolara!
U splitskog tenisača je obitelj uložila oko 500.000 eura što pokazuje kako se promišljenom strategijom može osigurati dobra budućnost djece. Na istom putu je, čini se, i obitelj Ćorić

Zagrebački tinejdžer Borna Ćorić pobijedio je velikog Rafaela Nadala i to mu je bio najbolji dar pred skori 18. rođendan. No, koliko je ulaganja potrebno da bi neki mladi tenisač došao u top 100 i prve veće zarade od kojih 200 tisuća dolara?

U individualnim sportovima država rijetko pomaže, sve ostaje na upornim roditeljima koji su u početku i nutricionisti, treneri, psiholozi i fizioterapeuti. Bornin otac Damir, inače Zadranin, navodi da su ulaganja iznimno velika, ali da su on i supruga Željka uvijek vjerovali u sina.

Kodeks ponašanja u školi mladeži

Kodeks ponašanja:

- U prostorije Kluba se dolazi s "Dobar dan" a odlazi s "Doviđenja".
- Poštuj red i rad Kluba.
- Marljivost i upornost u radu donosi boljitak.

Kodeks ponašanja u nogometu

Za dobro Igre, uvijek....
1. ... igraj da pobijediš
2. ... igraj fair
3. ... poštuj pravila igre
4. ... poštuj protivnike, suigrače, suce, službene osobe i gledatelje

Osnove dodavanja u nogometu

Precizna dodavanja lopti smatra se osnovom nogometa, pa treneri često kažu: „ Ako ne znaš dodati, ne znaš ni igrati“ i to je istina. Dodavanje je najvažnija osnovna nogometna vještina. Ne postoji nijedna velika momčad koja nije bila odlična u dodavanju. Često čujemo kako treneri od nas traže da lopta obavi posao. To je zato što je sposobnost da se doda i trči osnovna značajka vrhunskih momčadi.

Pretplati se na ovaj RSS feed